Help please - Pontiac G8 Forum: G8 Forums - G8Board.com
Tech Lounge First Mods / Basic Tech Questions

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 10-17-2018, 10:54 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 3
Help please

I have a 09 g8 gt I got the infamous contact dealer light also engine light car goes into limp mode I hooked my code reader up and got u0073,p2544,p0700,u0101,I got the u0073 3 times and p0700 twice. sometimes it wont start so I disconnect the battery wait 10 mins and it starts sometimes its completely stock .I've looked throughout the fourm and everyone that seems to find out the problem never responds help me help myself and the next person who's gonna deal with this on going issue
Attached Images
File Type: jpg 20181014_123722_1539791093053.jpg (125.1 KB, 6 views)
File Type: jpg 20181014_123720_1539791147842.jpg (120.1 KB, 5 views)
File Type: jpg 20181014_123715_1539791247203.jpg (127.0 KB, 5 views)
File Type: jpg 20181014_123713_1539791297692.jpg (124.9 KB, 5 views)
Jayhawk31290 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-17-2018, 11:48 AM
Senior Member
 
hexagod's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Michigan
Posts: 225
Looks like it could be a wiring issue... Seeing as how you're getting messages about the BUS not being able to communicate properly. IS there a harness related to all of those items? IT's highly unlikely all those parts would fail at once unless they're connected to some common element, possibly the ECM?
hexagod is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-17-2018, 11:51 AM
Senior Member
 
hexagod's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Michigan
Posts: 225
Looks like your TCM is either not getting good signal or has failed... from what I've just read a Bad TCM or bad wiring to the TCM could result in most of those codes. I could be wrong though
hexagod is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 10-17-2018, 03:50 PM
Senior Member
 
hexagod's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Michigan
Posts: 225
This guy had a few similar codes from a track day & OBD2 bluetooth adapter...

https://www.g8board.com/forums/5-v8-...age-track.html

I would check the connections on the TCM and BUS, if possible, perhaps look to see if any visible damage exists

Last edited by hexagod; 10-17-2018 at 04:11 PM.
hexagod is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-17-2018, 09:04 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 3
Thanks alot for your feed back when I wiggle the wire going into the fuse box it will start and sometimes they all go away but if I make a wide turn all hell breaks loose and ita back to limp mode. But I'll check out the tcm
Jayhawk31290 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac G8 Forum: G8 Forums - G8Board.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome